Video-Learning for Education


Canalul YouTube pe care pot fi vizualizate videoclipurile create în cadrul proiectului poate fi accesat dând click pe imaginea alăturată.

În săptămâna 5 – 9 noiembrie 2018, un grup de 10 elevi din Liceul Teoretic ”Marin Preda” însoțiți de profesori de matematică, experți în proiect, au participat la o activitate de predare / învățare / formare organizată de către Partenerul 3 din proiect Sunderland College.

A fost o săptămână plină în care elevii noștri au avut ocazia de a cunoaște elevi din colegiul din Sunderland, să facă schimb de experiență în ceea ce privește modul în care sunt susținute orele în școlile din care provin, să lege prietenii.

Fiecare zi a presupus participarea la ateliere și workshop-uri în cadrul cărora elevii din Liceul Teoretic ”Marin Preda” au fost formați în programe precum Adobe Illustrator reușind să facă scurte animații, sesiuni de feedback pe unitățile video de învățare realizate în cadrul proiectului. Lectorii din Sunderland College, experți în proiectul ”Video-learning for education au susținut workshop-uri cu elevii participanți, pe următoarele tematici:

  • Workshop ”Crearea, editarea, producerea de unități video de învățare” – Lector, dl Matthew HALL
  • Workshop „Cum sa folosim unitățile video de învățare!” – Lector, dl Gerard ELDER
  • Workshop ”Cum să utilizăm device-urile în procesul de învățare? ” – Lector, dl Martin SCOTT

Pe scurt, programul pe zile a cuprins următoarele activități:

5 Noiembrie 2018
În prima zi a sesiunii C3, elevii români alături de profesori au făcut cunoștință cu gazdele și cu elevii din partea Sunderland College. De asemenea, a avut loc o activitate de Ice Breaking (numită Human Bingo) unde elevii români și englezi puteau să afle mai multe lucruri în comun. Atât oaspeții cât și gazdele au susținut prezentări ale instituțiilor din care provin, cât și implicarea fiecăruia în proiect.

6 Noiembrie 2018
Toți elevii participanți în proiect au luat parte într-o sesiune de feedback unde și-au exprimat opiniile asupra unităților video-learning astfel încât echipa implicată în crearea unităților video de învățare să poată modifica tutorialele pentru a fi din ce în ce mai atractive și utile elevilor. Elevii au fost împărțiți în grupe și cu ajutorul unei aplicații de tip Poll Everywhere accesată de pe telefoane și și-au făcut cunoscute punctele de vedere față de unitățile prezentate atât în cadrul discuțiilor susținute, cât și în baza chestionarelor de evaluare puse la dispoziție de echipă.

7 Noiembrie 2018
În această zi grupul român a vizitat campusul Bede din cadrul Sunderland College unde au putut lua parte la un workshop despre tehnici în animație clasa fiind numită NextGen Skills Academy predată de Matthew Hall. Aici elevii au văzut cum toate animațiile din unitățile video-learning sau din orice alt joc sau desen animat luau viață. De asemenea, Matthew a reușit să învețe fiecare elev român cum să deseneze folosind Adobe Illustrator și să le animeze în programul Adobe After Effects, având astfel ocazia ca fiecare dintre cei prezenți să înțeleagă întreg procesul de crearea a unităților video de învățare din cursul online de matematică.

8 Noiembrie 2018
Lectorul, Martin Scott a prezentat, elevilor și profesorilor români, platformele digitale de învățământ pe care ei le utilizează în cadrul Sunderland College și au oferit acces celor din urmă pentru a le utiliza, făcând astfel orele de matematică sau de limbi străine mult mai interactive. Gerard Elder a creat conturi pentru elevi și profesori unde a specificat că oricând dorim să le utilizăm, să nu ezităm acest lucru.
În a doua parte a zilei, echipa română a plecat împreună cu Martin, Gerard și Michael, însoțiti, de asemenea, și de elevii englezi într-o vizită a orașului Newcastle și orășelului Durham pentru a descoperi monumentele istorice și culturale din partea de Nord a Angliei. Totodată elevii au reușit să împărtășească expreriențe între ei și să găsească multe alte lucruri în comun.

9 Noiembrie 2018
Ultima zi a activității C3 a fost dedicată feedback-ului din partea tuturora. De asemenea, am participat cu toții la un workshop despre “Cum să integrăm dispozitivele în procesul de învățare?”, iar Gerard a reamintit faptul că putem folosi platformele Moodle și BKSB pentrua ne dezvolta cunoștințele și ne-a arătat și un forum unde putem ține legătura cu profesorii și elevii englezi.

A fost creat un grup pe facebook în care am adăugat elevii români și pe cei englezi pentru a nu pierde contactul între ei. Toate pozele făcute în această săptămână au fost încărcate pe platforma Twitter sub hashtag-ul #erasmus511 unde oricine poate urmări actualități despre proiect.

7 noiembrie 2018: Ziua a treia a întâlnirii

Partenerul nostru din Marea Britanie, Sunderland College, a propus un workshop de animaţie, în cadrul căruia elevii noştri au lucrat în Adobe Illustrator, creându-şi propriile animaţii. Au avut astfel ocazia să înţeleagă cum anume sunt create tutorialele din cadrul proiectului.

Întâlnirea a continuat cu ateliere în laboratoarele de biologie, chimie, ateliere de teatru, dans, Centrul de Învăţare pentru elevi cu cerinţe speciale. Cuvintele de ordine ale zilei a treia au fost INVĂŢARE, INCLUZIUNE şi DĂRUIRE!

6 noiembrie 2018:

5 noiembrie 2018:

În această săptămână se desfăşoară activitatea C3 din cadrul proiectului Erasmus - Video Learning for Education. Elevii noştri au sosit la Sunderland College unde i-au întâlnit pe elevii de aici. Vizita lor a debutat cu un tur al colegiului sub îndrumarea elevilor de la Sunderland.

IMG-20181105-WA0010

Bună ziua,

Ne face deosebită plăcere să vă invităm la Evenimentul de diseminare din cadrul proiectului european "Video-learning for education", ce va avea loc vineri 28, septembrie 2018, ora 11:30, la Liceul Teoretic "Marin Preda", Bucureşti.

Invitaţia se adresează în mod special profesorilor de ştiinţe, dar este binevenit oricine manifestă interes faţă de acest subiect.

 

De ce să participaţi?

Vom discuta despre un instrument modern de învăţare, ce are mare căutare în rândul elevilor: tutorialul video şi cum anume poate fi utilizat la ora actuală.

 

Ce vom face?

Vă vom explica modul de creare a unui script, de realizare a unei animaţii, vom viziona tutoriale de matematică realizate în cadrul proiectului şi nu în ultilmul rând vom explica avantajele utilizării ăn predare a metodei Flipped-Classroom.

 

Ce veţi obţine?

Informaţii concrete şi utile din partea reprezentaţilor proiectului care vă vor împărtăşi experienţa de lucru transnaţională (proiectul implică parteneri din România, Grecia şi Marea Britanie) şi certificat de partipare Erasmus+.

 

Vă aşteptăm cu mare drag şi vă încurajăm să veniţi însoţiţi şi de colegii interesaţi de subiect!

Cu simpatie,
Echipa proiectului "Video-learning forr education"

Actualizare: Mai 2018

Condiţii: media 10 la purtare, media 8,50 pe semestrul I, media anuala 8,50 pentru elevii de clasa X-a

Link pentru a descarcărca documentul de mai jos:
http://www.marinpreda.ro/wp-content/uploads/2018/05/SCAN0010.pdf

Astazi, 4 decembrie 2017, are loc prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ "Video-learning for education." Timp de 5 zile, experții români și străini din cadrul parteneriatului vor lucra pentru stabilirea conținuturilor ce vor sta la baza cursului online de matematica, dedicat elevilor de liceu.

În curând și alte detalii!

Lipsa motivației de a studia Matematica si Stiintele, cât și dezamăgirea față de școală și educație, situează România sub media europeană. Rezultatele testelor PISA din 2015 la aceste discipline, ceea ce indica un nivel scăzut al competențelor elevilor noștri de a adapta cunoștințele acumulate la viața reală.

Cauzele care stau la baza acestei situații ar fi:

  • Matematica este considerată de către elevi abstractă, dificilă, plictisitoare;
  • Necorelarea cunoștințelor învățate cu situații din viața concretă, reală;
  • Metode și mijloace învechite, neatractive de susținere a orelor;
  • Necesitatea de a memora formule și teoreme, care sunt greu de înțeles direct din clasă.

Ținând cont de aceste realități, raportându-ne la nevoile concrete ale elevilor, a apărut proiectul

"Video-learning for education"

ce vizează realizarea unui curs de matematică online, alcătuit din 40 de video-tutoriale, prin intermediul cărora partea teoretică va fi pusă la dispoziția elevilor, cât și a profesorilor, într-un mod inovativ, modern pentru a fi utilizată în cadrul orelor de matematică de la clasa a X-a.

Obiectivele proiectului sunt:


Formarea a 8 profesori în utilizarea noilor metode de predare, crearea, dezvoltarea și evaluarea unităților de învățare video-learning;

Realizarea unui curs online de matematică pentru elevi cu vârsta cuprinsă între 15 și 18 ani;

Implicarea a cel puțin 100 de elevi din grupul țintă (RO și UK) în realizarea și susținerea de ore de matematică inovative;

Îmbunătățirea rezultatelor la matematică cu cel puțin 10% pentru elevii din clasele pilot;

Creșterea cu 20% a gradului de satisfacție a elevilor din grupul țintă față de matematică.


 

Pe lângă elevii din grupul țintă prevăzut în cadrul proiectului, vor fi implicați, în mod direct, aproximativ 500 de participanți la pilotarea unităților de învățare video pe platforma e-learning pusă la dispoziția proiectului de către Asociația ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere”, prin participarea acestora la activitățile de diseminare și la evenimentele de multiplicare ale proiectului.

Cursul online de matematică, ce va fi public și gratuit, va putea fi accesat începând cu anul școlar 2018-2019 de către orice persoană, dornică să utilizeze materiale de lucru moderne și inovative, ce vor fi create de către experții din cadrul proiectului.

Print

Proiect co-finanţat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene

Proiectul "Video-learning for education" este implementat în perioada 1 noiembrie 2017 – 31 octombrie 2019 de către un parteneriat format din Asociatia ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere”, Liceul Teoretic ”Marin Preda” București, Sunderland College din Regatul Unit al Marii Britanii și European Animation Center – din Grecia și este finanțat de către Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Erasmus +, Acțiunea Cheie 2, program gestionat în România de către ANPCDEFP.

Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

Echipa de management


Manager: Prof. Pavel Liviu Paul
Persoana contact (asistent proiect): prof. Monica Oprea
Responsabil diseminare: prof. Negoita-Boiangiu Daniela Milena
Contabil: Liliana Stroi
Responsabil cu achiziţii: Bătrînu Cristina

 

Echipa de implementare:


Profesor matematica: Marinela Georgescu
Profesor matematica: Constantin Florea
Profesor istorie: Beatrice Ispas (pregatire profesori/elevi in mobilitati)